diumenge, 27 de setembre del 2015

Gran inici de temporada al Cross de Sant Rafel

Grup d'atletes del CAVA participants a la prova absoluta
 Una vegada més, i ja en són 37, el Cross de Sant Rafel va ser l'inici de temporada per als atletes del CAVA. Era la primera competició des que començaren els entrenaments a principi de setembre i, tot i no estar encara en la millor forma possible, donaren mostres de la seua qualitat. La vesprada va començar amb la prova benjamí, en la que Àngela Calabuig va aconseguir el segon lloc en xiques, mentre que Joel Garcia acabà el tercer en xics, seguit de Joan Sanchis en el lloc set i Ismael Castaño en el 9. En alevins, doble triomf per al CAVA amb Clara Agustín en xiques i Eloy Mullor en xics, seguit en cinquè lloc per Mario Azorín.  En infantils, Oscar Francés debutava amb la samarreta del CAVA i va aconseguir un molt bon segon lloc. En la categoria cadet, Nico Azorín i Sofia Cambra guanyaren la prova amb autoritat. En xiques, segona fou la també debutant Laura Mollà, mentre que Marina Agustín fou quarta i Alba Pastor cinquena. A la prova absoluta va Fran de la Insua va ser segon, Josep Barberà tercer i Esteban Espí quart. En xiques, Laura Navalón acabà quarta. Una de les millors notícies en la categoria absoluta va ser la tornada a la competició tant de Josep Barberà com de Gilberto Vicedo, ja recuperats de les lesions que els van apartar de la competició durant mesos.

Àngela Calabuig, segona en benjamins

dimecres, 23 de setembre del 2015

Jaume Micó, l'atleta més destacat de l'estiu.

Jaume Micó, dorsal 250.
Ara que l'estiu ja ha acabat, és moment de fer balanç de l'activitat dels atletes del CAVA en les diferents proves populars que s'han disputat. Jaume Micó, jove atleta nascut l'any 2008, s'ha convertit en el gran protagonista del CAVA, ja que ha guanyat totes les proves en què ha participat en la temporada estival. Així, Montaverner, Ontinyent, Castelló de Rugat, La Pobla del Duc, Llutxent, Atzeneta d'Albaida i Agullent ha vist com el jove ontinyentí pujava al lloc més alt del pòdium. Jaume destaca per ser un atleta inquiet, molt ràpid i amb moltes ganes de córrer i gaudir de l'esport. Això, junt al recolzament inestimable dels seus pares i les seua entrenadora Tània Vàzquez, fa que tinga un gran futur per davant. L'atleta pre-benjamí tindrà una nova oportunitat aquest cap de setmana de demostrar el seu talent al tradicional Cross  de Sant Rafel on, acompanyat pels seus companys de l'escola d'atletisme tornaran a omplir els carrers del barri ontinyentí. A més, a Agullent, la última prova popular que s'ha disputat Àngela Calabuig va aconseguir un meritori segon lloc, prova guanyada per Àfrica Chorques, atleta que també va entrenar a l'escola del CAVA.

VÍDEO

dilluns, 7 de setembre del 2015

Orlando Ortega acaba segon a la Diamond Race dels 110 tanques

Orlando Ortega a Zurich

La última prova de la Diamond League disputada a Zurich el passat 3 de setembre va tindre com a protagonista a l'atleta del CAVA Orlando Ortega en la prova dels 110 tanques. L'atleta cubà arribava a la ciutat helvètica amb la intenció de guanyar la Diamond Race, lliga de set proves per tot el món en els 110 tanques. Zurich era la setena i última prova, en la que la puntuació que guanyaven els atletes era doble. Si normalment el primer classificat guanyava quatres punts, el segon dos punts i el tercer 1 punt, a la final de Zurich la puntuació era doble (vuit, quatre i dos). Així les coses, Orlando arribava a la gran final amb 10 punts, dos per darrere de l'americà David Oliver. Per tant, Ortega necessitava acabar entre els 3 primers classificats i guanyar a l'americà David Oliver. En la prova, la primera condició es va complir, doncs va acabar tercer. Però la segona i més important no. En una arribada molt ajustada David Oliver superava Orlando Ortega per només unes mil·lèsimes. A la classificació oficial apareixien els dos atletes amb el mateix temps.Acabava així segon a la Diamond Race amb 12 punts.
No va ser una prova normal per a l'atleta del CAVA. Abans de l'eixida va aparèixer a la presentació dels atletes molt seriós, molt més del que és habitual en ell i no va fer el seu característic gest que l'identifica en les proves. Mala senyal. No era per a menys. Orlando va competir lesionat en una cama, una lesió que portava arrossegant des de feia temps i que amb el pas de la temporada se li ha anat agreujant. Fins i tot, va dubtar en participar a la prova suïssa, però finalment es va decidir a anar-hi, donada la importància de la competició. Una llàstima, perquè havia fet mèrits de sobra per aconseguir la victòria i haguera sigut un excel·lent forma de tancar la millor temporada des que és atleta.
Cal recordar que Orlando ha fet la millor marca mundial de l'any, tant en pista coberta als 60 tanques com a l'aire lliure als 110 tanques. Els 12''94 aconseguits a l'aire lliure li suposà situar-se el desè al rànking mundial de la història. A més, ha guanyat diverses proves al llarg de l'any, entre les quals destaquen el meeting de Lodz (Polònia) en pista coberta i el meeting de Paris, a l'aire lliure on va aconseguir les millors marques mundials de l'any.
L'atleta del CAVA ja comença a pensar en la pròxima temporada en la que, si les lesions els respecten té un objectiu clar: aconseguir una medalla olímpica a Rio de Janeiro.

VIDEO

dimarts, 1 de setembre del 2015

El 7 de setembre comença la l'Escola d'Atletisme

El proper 7 de setembre és la data escollida per començar una nova temporada de l'Escola Municipal d'Atletisme del CAVA. Serà a les 18'30 hores en la pista d'atletisme del poliesportiu municipal quan els atletes es posaran en marxa per preparar la temporada 2015-2016.Aquest any la principal novetat és que l'escola estarà dirigida per Vicent Guerola i Víctor Revert, ambdós monitors nacionals d'atletisme, els quals s'encarregaran de planificar els entrenaments. Per als més xicotets, continuarà Tània Vàzquez, mestra d'Educació Infantil, com a monitora. Fran Mollà passarà a fer tasques de premsa i comunicació, així com suport tècnic en algunes especialitats. Cal destacar que també continuarà el grup d'adults, amb horari de 19'30 a 21'00. Des del CAVA vos convidem a fer atletisme amb nosaltres i vos desitgem que disfruteu de la nova temporada!