dimecres, 5 de febrer de 2014

Un Cross Ciutat d'Ontinyent per a recordar

Foto: José Enrique Montés

El Cross Ciutat d'Ontinyent celebrat el passat 2 de febrer al Passeig de Benarrai passarà a la història com un èxit esportiu i organitzatiu fruit de la perfecta col·laboració entre l'Ajuntament d'Ontinyent i el CAVA. Va ser un esforç important d'organització i muntatge d'un autèntic circuit de cross que es va fer realitat amb l'ajuda de molta gent vinculada al club i als quals cal agraïr la seua il·lusió i treball per fer realitat la prova. El dia abans, quan tocava montar el circuit, ens vam trobar amb mal oratge, molt de vent i fins i tot algun ruixat, que van dificultar la nostra tasca, però ja al poc de fer-se de nit es trobava el circuit pràcticament a punt. Cal destacar ací, la gran ajuda que suposa tindre a un professional com Alejandro, de Benisport, amb el qual qualsevol organització resulta molt més fàcil i el qual li dona un salt de qualitat a la prova quan fa de speaker.
Per sort, al matí següent, el vent va parar i el sol va lluir tot el matí, pel que es va fer molt agradable passar-se pel Passeig de Benarrai. Més de 2000 persones es concentraren al circuit, fet que va donar molt de colorit a la prova i també una important injecció econòmica als diferents establiments hostalers de la zona.

Foto: José Enrique Montés

A les 9'30 hores del matí va començar el Cross amb la prova Open en categoria masculina i femenina. I a partir d'ahi, les proves escolars en la que ens vam endur la primera alegria del matí en la prova d'Iniciació masculina, amb un gran triomf del jove Eloy Mullor. S'imposà amb autoritat a la resta de participants i encetava un matí esportiu per a recordar. En la mateixa prova Víctor Cambra acabà el 26, Alex Lodder el 30, Dani Sanchis el 33, Enric Llopis el 34, Pablo Martínez el 43, Joan Sanchis el 46 i Cesc Mollà el 47. En xiques, Clara Agustín fou la 11, Freya Macleanla 27, Claudia Martínez la 29, Renata Espinosa la 30, Júlia Alfonso la 33 i Paula Sanchis la 41. En categoria aleví l'únic representant del CAVA fou Alex Conchilla en el lloc 46. En infantil xics Nico Azorín, encara no recuperat d'una malaltia, acabà el 57. Les xiques infantils tingueren una brillant actuació, ja que aconseguiren el segon lloc en la classificació per equips del Campionat Provincial, gràcies al lloc 19 d'Elena Sánchez, el 22 de Lorena Perales, el 40 de Núria Valdés, el 47 de Marina Agustín, el 53 de Júlia Bañuls, el 56 d'Andrea Soriano, el 60 d'Ana Penadés, el 65 i 66 d'Helena Santamaria i Aida Navalón, el 68 de Sandra Campos, el 77 i 78 de Neus Reig i Helena Falcó, el 94 de Paula Mora i el 96 d'Encarni Conchilla.

Foto: Tono Campos

El matí va arribar a una de les categories en les que ja es jugaven el Campionat Autonòmic i la classificació per al Campionat d'Espanya. Era el torn de Sofia Cambra. I l'ontinyentina no va defraudar. Va tornar a demostrar estar en un gran estat de forma i en una espectacular carrera va aconseguir proclamar-se Campiona Provincial, tercera al Campionat Autonòmic i també classificar-se de forma directa per a l'estatal de cross escolar, que es disputarà a Móstoles el proper dia 23 de febrer i on representarà a la Selecció Valenciana. Però no va quedar tot ahí, ja que gràcies al lloc 32 de Laura Navalón, el 35 de Maica Xufré i el 42 de Lara Ortiz, l'equip cadet femení aconseguí el segon lloc del Campionat Provincial.

Foto: Tono Campos

En categoria juvenil vam vore el debut de la jove Cristina Mancebo en una prova de cross, en la que va aconseguir el lloc 16.
Era el torn de la prova juvenil i junior. Els juvenils estigueren a l'altura de les expectatives, amb Josep Barberà en el lloc 9, Joan Reig en el 14 i Víctor Sanz en el 24. En junior nova alegria per al CAVA en la persona de Gilberto Vicedo, el qual aconseguí el segon lloc després de portar el pes de la prova durant molts metres. Amb aquest segon lloc l'ontinyentí va fer un gran pas endavant per aconseguir la classificació per al Campionat d'Espanya de cross, que es disputarà en Mèrida el proper mes de març. Sergi Tomàs no va tindre un bon dia i acabà onzè, mentre que Cristian Marín acabà el setze i Jason Tomàs el 19.

Foto: José Enrique Montés

I amb les proves Promesa-Senior es tancà una matinal per al record, amb 1150 atletes inscrits i 800 arribats en meta, la satisfacció pels comentaris positius dels participants sobre el circuit i l'organització i el proposit de donar continuitat a la prova.

VÍDEOS JORDI TORRÓ