dilluns, 7 de setembre del 2015

Orlando Ortega acaba segon a la Diamond Race dels 110 tanques

Orlando Ortega a Zurich

La última prova de la Diamond League disputada a Zurich el passat 3 de setembre va tindre com a protagonista a l'atleta del CAVA Orlando Ortega en la prova dels 110 tanques. L'atleta cubà arribava a la ciutat helvètica amb la intenció de guanyar la Diamond Race, lliga de set proves per tot el món en els 110 tanques. Zurich era la setena i última prova, en la que la puntuació que guanyaven els atletes era doble. Si normalment el primer classificat guanyava quatres punts, el segon dos punts i el tercer 1 punt, a la final de Zurich la puntuació era doble (vuit, quatre i dos). Així les coses, Orlando arribava a la gran final amb 10 punts, dos per darrere de l'americà David Oliver. Per tant, Ortega necessitava acabar entre els 3 primers classificats i guanyar a l'americà David Oliver. En la prova, la primera condició es va complir, doncs va acabar tercer. Però la segona i més important no. En una arribada molt ajustada David Oliver superava Orlando Ortega per només unes mil·lèsimes. A la classificació oficial apareixien els dos atletes amb el mateix temps.Acabava així segon a la Diamond Race amb 12 punts.
No va ser una prova normal per a l'atleta del CAVA. Abans de l'eixida va aparèixer a la presentació dels atletes molt seriós, molt més del que és habitual en ell i no va fer el seu característic gest que l'identifica en les proves. Mala senyal. No era per a menys. Orlando va competir lesionat en una cama, una lesió que portava arrossegant des de feia temps i que amb el pas de la temporada se li ha anat agreujant. Fins i tot, va dubtar en participar a la prova suïssa, però finalment es va decidir a anar-hi, donada la importància de la competició. Una llàstima, perquè havia fet mèrits de sobra per aconseguir la victòria i haguera sigut un excel·lent forma de tancar la millor temporada des que és atleta. 
Cal recordar que Orlando ha fet la millor marca mundial de l'any, tant en pista coberta als 60 tanques com a l'aire lliure als 110 tanques. Els 12''94 aconseguits a l'aire lliure li suposà situar-se el desè al rànking mundial de la història. A més, ha guanyat diverses proves al llarg de l'any, entre les quals destaquen el meeting de Lodz (Polònia) en pista coberta i el meeting de Paris, a l'aire lliure on va aconseguir les millors marques mundials de l'any.
L'atleta del CAVA ja comença a pensar en la pròxima temporada en la que, si les lesions els respecten té un objectiu clar: aconseguir una medalla olímpica a Rio de Janeiro.

VIDEO