dimarts, 26 de juny del 2018

Vïctor Botella medalla de bronze al Campionat d'Espanya sub20

Víctor Botella, a la dreta, amb la medalla de bronze

El jove atleta Víctor Botella va tancar de forma excel·lent el seu pas per la categoria sub20, en aconseguir la medalla de bronze en la prova dels 800 llisos al Campionat d'Espanya celebrat el passat cap de setmana del 23 i 24 de juny a Múrcia. L'atleta del CAVA-Stocklogistic va aconseguir el tercer lloc en una final atípica, perquè normalment participen vuit atletes, però un problema al cronometratge en una de les semifinals va fer que l'organització decidira canviar els criteris de classificació i participaren 12 atletes en la final. Víctor, per si de cas, havia aconseguit la classificació per temps, en acabar tercer en la seua semifinal. Ja a la final, es va posicionar en cinquè lloc des de l'eixida i va aguantar el fort ritme del primer 400. A falta de 300 metres per al final començaren els atacs i Víctor va tindre la suficient sang freda per reservar les seues forces per a la recta final, on va atacar amb tot, va superar dos atletes i va saber resistir l'esprint del quart classificat. En travessar la línia d'arribada doble alegria, doncs a més de la medalla rebaixava la millor marca personal fins deixar-la en 1'52''57 centèsimes. Botella ja va avisar els seus rivals al Campionat en pista coberta, on aconseguí un magnífic sisè lloc, tot i patir un virus que no el va permetre estar al 100% a la final.
A Gijón Nico Azorín va participar al Campionat d'Espanya sub18 en la prova dels 1500, on no va poder passar a la final per només set centèsimes. Aixó sí, Nico va complir amb nota perquè es va quedar molt prop de la seua millor marca personal, perquè va estar fins l'últim moment en la lluita per la classificació i perquè encara li queda un altre any en la categoria.
A més, dels campionats d'Espanya es van disputar dos proves en pista, l'autonòmic sub23 i el provincial d'Alacant. A l'autonòmic,Víctor Sanz va aconseguir el quart lloc en la prova dels 800 llisos amb 2'00''61, mentre que als 3000 llisos Laura Navalón va fer 12'28''48. A Alacant Núria Valdés va fer 28''74, Ana Hernández va saltar 9'52 al triple salt i Clara Valdés llançà 23'00 en javelina. Per últim, en proves de ruta Ferran Reig va acabar tercer a la Volta a Peu a l'Alcúdia de Crespins.