diumenge, 22 de febrer del 2015

Sofia Cambra, Lorena Perales i Nico Azorín medallistes a l'autonòmic de cross escolar

Sofia Cambra al pòdium d'Algemesí
La localitat d'Algemesí va acollir el 22 de febrer la última prova del Circuit Autonòmic de cross, que era també Campionat Autonòmic Escolar de camp a través. Una bona representació dels atletes del CAVA es va desplaçar fins a la localitat de la Ribera. Sofia Cambra es va convertir en l'atleta més destacada, ja que va aconseguir el segon lloc en categoria cadet, el que li suposava millorar el tercer lloc de l'any passat al mateix campionat i la classificació directa per al Campionat d'Espanya que es disputarà el proper 28 de març a Guadalajara. L'ontinyentina va disputar una prova molt emocionant, en la categoria més igualada de totes, en la que a falta de poc més de 400 metres va fer un fort canvi de ritme que sols va poder seguir una atleta de Castelló, que la va superar en els últims metres. Serà el segon Campionat d'Espanya seguit per a Sofia, que ja va participar l'any passat a Móstoles. Lorena Perales també va acabar segona en categoria infantil i també va fer una gran prova, mantenint un alt ritme i quedant-se molt a prop de la primera classificada. Sense dubte té un gran futur per davant. Nico Azorín, també en infantils, acabà tercer en una cursa en la que va tornar a demostrar la seua intel·ligència. Nico tanca una gran temporada d'hivern i, igual que Lorena, té un gran futur per davant. La resta d'atletes també van tindre una bona actuació. Així, Eloy Mullor va acabar nové en benjamins, Sílvia Requena la 12 i Sara Maset la 21 en infantil femení, Cristian Piñeiro el 25 i Rubén Requena el 47 en infantil masculí. En cadet femení, Carmen Silvestre fou la 50 i Andrea Sanchis la 54. En juvenil femení, nova gran cursa de Laura Navalón per acabar la 12, mentre que en xics Javier Micó fou el 17 i Josep Asensio el 18 i, per últim, en promesa Esteban Espí aconseguí el cinquè lloc. Però la satisfacció no fou completa perquè Josep Barberà no va poder acabar la prova en juvenils i no participarà al Campionat d'Espanya individual. Problemes físics van fer que Josep no tinguera un bon final de temporada i el fet que fora el segon a la classificació per punts no va ser suficient per a eixa més que merescuda classificació de Josep.
Lorena Perales arribant a meta

Nico Azorín en un moment de la prova

Per altra banda, el dia 21 es va disputar al Palau Lluís Puig el Campionat Autonòmic Junior en pista coberta, el qual també servia com a control. El CAVA estigué representat per quatre atletes amb bones actuacions. Víctor Sanz va millorar la seua marca personal als 1500 llisos fins deixar-la en 4 minuts i 21 segons, mentre que Cristian Francés va tindre un bon debut als 3000 llisos amb 9 minuts i 16 segons. Cristian Marín acabà els 800 llisos en 2 minuts i 4 segons, després d'unes setmanes lesionat. Per últim, el veterà Rafa Coll va fer 7'81 segons als 60 llisos i 26'16 als 200.