dilluns, 18 de maig del 2015

Orlando Ortega segon a la primera prova de la Diamond League

Orlando Ortega. Foto: deportes.elpais.com
L'atleta cubà del CAVA Orlando Ortega va aconseguir el segon lloc en la prova dels 110 metres tanques en la primera competició de la Diamond League que es va disputar a Shanghai (Xina) el passat diumenge 17 de maig. Orlando va fer una marca de 13 segons i 19 centèsimes, millor marca de la temporada, essent només superat per tant sols 2 centèsimes per l'actual campió mundial David Oliver. Així, acabava la imbatibilitat en aquesta temporada, ja que Orlando havia guanyat totes les competicions en què havia participat en l'actual any. Tot i això, cal ser molt positius ja que el segon lloc el confirma entre la èlite mundial, el situa segon en la Diamond League i, sobretot, el deixa més a prop de trencar la barrera dels 13 segons en la distància, un dels gran objectius del cubà. La pròxima competició puntuable per a Ortega a la Diamond serà a Eugene (USA) el proper cap de setmana del 29 i 30 de maig.
Per altra banda, el dissabte 16 de maig es va disputar a València el Campionat Provincial Juvenil i Junior, prova que tenia la meitat de les proves del programa atlètic per a la categoria i que servia també com a control absolut. El CAVA va estar representat per diversos atletes, dos dels quals aconseguiren pujar al pòdium. En categoria junior, Cristian Marín va ser segon als 1500 llisos amb una bona marca de 4'14''78, mentre que en categoria juvenil l'aielonera Laura Navalón acabà tercera als 1500 amb 5'32'' i Víctor Sanz fou quart en xics amb 4'24''. A més, també participaren Andreu Santamaria, José Calatayud, Rafa Coll, Lara Ortiz i Júlia Coll en els 100 llisos, mentre que Josep Asensio va córrer els 2000 obstacles, Javier Micó els 400 llisos i Cristina Payá els 100 tanques. Per últim, Fran de la Insua es va quedar a només sis segons de la mínima per al Campionat d'Espanya junior en la prova dels 3000 obstacles en fer 9'56''.