dimarts, 11 de juny del 2024

Laia Asensio bronze al campionat d'Espanya sub14 i Orlando Ortega semifinalista europeu.

El passat cap de setmana va estar marcat per dos grans competicions per als atletes del CAVAOntinyent-Stocklogistic, el campionat d'Espanya sub14 i el campionat d'Europa. A Madrid es va disputar el campionat d'Espanya sub14 en el que Laia Asensio va participar en la prova del triatló A, que consistia en fer les proves de 80 metres tanques, 80 llisos i llançament de pes. La jove atleta bocairentina va fer història en aconseguir el tercer lloc i, per tant, la medalla de bronze en sumar 1815 punts, nova marca personal. Laia millorava marques personals als 80 tanques amb 12''74 i als 80 lllisos amb 10''52, el que la situava en quarta posició en la jornada de dissabte, a només 8 punts del tercer lloc. Diumenge es decidia la puntuació final a la prova del llançament de pes, en la que Laia va llançar 7'50 metres. Això li va proporcionar el punts suficients per aconseguir el tercer lloc amb un avantatge de 19 punts sobre la primera classificada. És la primera medalla per a la jove atleta i per al club en un campionat d'Espanya sub14. Menció especial per al seu entrenador Víctor Revert, que està guiant-la per a que es convertisca en una gran atleta.

A Roma, Orlando Ortega participava al campionat d'Europa absolut. Després de dos anys d'inactivitat Orlando aconseguia superar les eliminatòries amb un temps de 13''79, mentre que en les semifinals aconseguia 13''64, el que no li permetia accedir a la final. Tot i això, Ortega es va mostrar molt satisfet per tornar a la alta competició i valorava molt positivament el haver pogut fer dos curses a l'europeu per seguir en la recuperació del seu millor nivell.

A més, a Elda es va disputar l'autonòmic sub18, campionat que es va haver de suspendre a mitjan jornada per la forta tronada que va caure sobre la pista eldenca. Abans de la suspensió, César Mira fou sisè als 200 llisos amb 23''63, Jaume Micó huitè als 400 llisos amb 53''35 i novè al salt d'alçada amb 1'65, Gabriel Donat huitè als 800 llisos amb 2'05''31, Ferran Reig quart als 1500 amb 4'07''39 i Neus Asensio setena als 400 llisos amb 1'02''21.

Per últim, al 10k nocturn de Gandia Memorial Toni Herreros participaren Marc Reig, Ferran Gandia, Tono Sanchis, Víctor Marrahí i Jordi Iborra.