dilluns, 23 de maig del 2022

Firodaliza Cofil triple medallista al campionat Iberoamericà.

L'atleta dominicana Fiordaliza Cofil va aconseguir pujar tres vegades al pòdium al Campionat Iberoamericà, que es va disputar a La Nucia, el passat cap de setmana. Cofil va guanyar la medalla d'or amb l'equip dominicà al relleu 4x100 i el bronze al 4x400, mentre que aconseguia el segon lloc en la prova dels 400 llisos amb una gran marca de 50''64, el que la situa en el 7è lloc del rànking mundial de la distància. Extraordinari campionat per a Fiordaliza que, a més, es garanteix la seua presència al mundial d'Oregon (USA). Són les tres primeres internacionals femenines en pista en la història del CAVAOntinyent, sense dubte el millor regal que podia fer l'atleta al seu club. Fiordaliza participarà el proper 28 de maig a la Reunió Atlètica d'Ontinyent, on farà les proves de 100 i 200 llisos.

A més del campionat Iberoamericà, els atletes del CAVAOntinyent també participaren en competicions d'àmbit nacional, autonòmic i provincial. Enrique Penadés aconseguí la victòria i nova marca personal en la final de la lliga de clubs sub20 a Castelló, on va llançar el martell de 6 quilos fins els 52'22 metres i es situa el 11 en el rànking d'Espanya. A Gandia es va disputar l'autonòmic sub14, en el que Mar Coronado acabà la desena als 500 llisos. També a Gandia es va disputar el provincial sub18 i master, en el que Pablo Ramírez corria els 100 llisos en 11''60 i Joan Estevan en 12''03, Roger Pla els 400 llisos en 56''84, Ruben Revert els 1500 en 4'59''54, Clara Agustín els 100 llisos en 13''47 i Núria Cañete els 400 llisos en 1'05''99.

Per últim, en les proves de ruta la participació es va centrar en la Pujada a Sant Esteve, en la que Sofia Cambra va aconseguir el tercer lloc en la categoria juvenil.