diumenge, 29 de maig del 2022

Gran nivell en el meeting del 50 aniversari.

La II Reunió d'Ontinyent-Meeting 50 aniversari del CAVAOntinyent es va celebrar amb èxit de participació i marques el dissabte 28 de maig. Un total de 133 atletes participaren en la prova organitzada per commemorar els 50 anys de vida del club valldalbaidí, en una competició que, tot i la destacada absència per lesió d'Orlando Ortega, tingué un gran nivell i va fer gaudir els espectadors que acudiren a la pista d'atletisme del poliesportiu d'Ontinyent per vore, sense dubte, la que ha sigut la competició atlètica amb més nivell de la història a la nostra ciutat. Abans de començar la competició es va retre un emotiu homenatge a tots els expresidents, persones destacades, atletes internacionals institucions i patrocinadors que ha tingut el club al llarg de la seua trajectòria, cerimònia en la que participaren l'actual president i vicepresident del CAVAOntinyent, l'Alcalde d'Ontinyent i el regidor d'Esports. Ja en competició, la gran estrella va ser l'atleta del CAVAOntinyent Fiordaliza Cofil, guanyadora dels 100 llisos amb 11''47 i dels 200 llisos amb 23''18, temps que li va permetre ser la guanyadora del meeting en categoria femenina en superar els 1000 punts per taula internacional. A més, també va destacar l'atleta sub16 Mara Rolli als 1000 llisos, prova en la que aconseguia la segona millor marca espanyola de l'any amb 2'51''65. Els 400 llisos van estar dominats per les atletes dominicanes Evelin del Carmen i Franchina Martínez amb 55''40 i 55''73, mentre que als 1500 la guanyadora era Manar Khanfour amb 4'43''02 i en 100 tanques Ines Pascual, atleta mallorquina amb família ontinyentina, guanyava la prova amb 14''72, el que la situa en el lloc 11 del ranking d'Espanya. Claudia Rubio guanyava el salt de llargada amb una bona marca de 5'77 metres, mentre que al llançament de martell Mireia Escrivà establia la millor marca espanyola de l'any en categoria sub16 amb 52'48 metres, mentre que en la categoria senior Osarumen Odeh llançava 62'50 i Gema Martí 58'02. Totes dues atletes es troben situades la segona i quarta del ranking d'Espanya.

Pel que fa als xics, el gran protagonista va ser l'atleta dominicà Robert King, guanyador dels 200 i 400 metres amb unes espectaculars marques de 20''77 i 46''45. Als 200 llisos segon va ser el seu compatriota Juander Santos amb 21''25 i tercer el també dominicà Ferdy Agramonte amb 21''50. Als 400 llisos s'invertiren les posicions i Agramonte feia segon amb 46''93, Santos tercer amb 48''06 i quart era l'internacional espanyol Darwin Echeverri amb 48''19. Als 100 llisos el triomf fou per a Ivan Márquez amb 10''84, seguit de Borja Perelló amb 10''96. Als 1000 llisos el guanyador fou Víctor Soriano amb 2'36''04, mentre que als 1500 el triomf va ser per a l'atleta de Dolores Miguel Ángel Martínez amb 3'50''05, en una prova en la que cinc atletes baixaren del quatre minuts. Als 3000 obstacles, bon debut per a l'atleta del CAVAOntinyent Óscar Frances, el qual va fer la prova en solitari i va acabar en 10'19''35. La prova de salt de llargada va ser espectacular, amb Thierno Amadou Barry guanyant amb 7'29 metres, seguit d'Ivan Duarte amb 7'14, Sergio Polo amb 7'06 i Niklas Morales amb 7'05. A la prova de martell, l'atleta sub16 establia la millor marca espanyola de l'any amb 62'52 metres, Enrique Penades es posava nové al ranking sub20 amb 53'39 i Aitor Urkia llançava el martell fins els 62'23 metres en categoria absoluta.

Pel que fa als atletes del CAVAOntinyent, a banda de Fiordaliza Cofil, Óscar Francés i Enrique Penades, van participar 10 atletes més. Pablo Ramírez corria els 100 llisos en 11''53, Ferran Reig feia marca personal als 1000 llisos amb 2'45''30, mentre que Gabriel Donat feia 2'49''94. Nacho Pastor feia 4'19''36 als 1500, Joan Estevan saltava 5'89 en llargada, Clara Agustín feia 13''53 als 100 llisos, Núria Cañete, Anna Ferre i Alba Sarrió corrien els 400 en 1'07''90, 1'09''93 i 1'10''93 respectivament.Tancà la participació del nostre club Mari Carmen Baldó als 1500 amb 4'58''89.