dimarts, 19 de juliol del 2022

Fiordaliza Cofil campiona del món al relleu 4x400 mixte.

Fiordaliza Cofil es va proclamar campiona del món del relleu 4x400 mixte el passat dia 15 de juliol en la jornada inaugural del campionat del món d'atletisme que es disputa a Eugene (Estats Units). L'atleta del CAVAOntinyent-Stocklogistic representava a la República Dominicana i va compartir equip amb Marileidy Paulino, Andres Feliz i Alexander Ogando. La prova va estar molt emocionant i es va arribar a l'últim relleu amb l'equip dels Estats Units en primer lloc de forma destacada. Fiordaliza va ser l'última rellevista de la República Dominicana i, poc a poc, va anar retallant distàncies amb l'atleta americana fins a superar-la en els metres finals, a la vegada que aguantava l'atac de l'atleta holandesa Femke Bol, segona finalment per darrere de Fiordaliza. Amb aquest triomf, a més de la medalla d'or, l'equip dominicà també aconseguia la millor marca de l'any en la distància amb 3'09''82, superant Holanda per només 8 centèsimes i deixant Estats Units en tercer lloc amb 3'10''16.

L'or de Fiordaliza suposa la tercera medalla a nivell internacional en un gran campionat per a una atleta del CAVAOntinyent, la primera en categoria femenina, després del bronze de Juanvi Trull al 4x400 de l'Europeu de Budapest '98 i l'argent d'Orlando Ortega als 110 tanques als Jocs Olímpics de Rio '16. Sense dubte, un gran regal de Cofil per al seu club en l'any de celebració del 50 aniversari de la seua fundació. Però la participació de Fiordaliza no ha acabat encara, perquè en el moment d'escriure aquest article es troba classificada per a les semifinals dels 400 llisos i té moltes possibilitats de passar a la final. I també participarà al relleu 4x400 femení. Per tant, encara hi ha possibilitats d'aconseguir una altra medalla.